Kirppu – Et loppesupermarked.. Vi har testet!

Kender du til Kirppu og til konceptet bag?
Tanken er et kæmpe indendørs loppesupermarked, lidt som et loppemarked hvor du har en stand – bare i en butik, hvor du selv står for selve standen og dens indhold, men andre står for at sælge dine ting. Altså skal du egentlig bare rydde ud i gemmerne derhjemme, prissætte dine ting med de personlige stregkoder du får udleveret og så opstille tingene på din stand, så sørger Kirppus søde personale for resten.
En stand koster 200kr for en uges leje og så skal Kirppu have 15% af dit samlede salg til sidst. 12724982_984335138287506_557048055_nI sidste måned var jeg så heldig at få to ugers stand leje i Kirppu i Hillerød, jeg har haft stand der et par gange før med stor succes, så jeg sagde selvfølgelig straks ja tak til tilbuddet. Jeg har dog altid haft én enkelt uge, og aldrig haft to uger i træk som denne gang, men det kan jeg sagtens se en fordel i og vil formegentlig også være det jeg ville vælge en anden gang.

Det giver en god anledning til at få ryddet rigtigt ud i alle gemmerne, vi fik sorteret på Mynthes værelse og i alle de gemte flyttekasser i garagen – Til mandens store glæde – hvad han ikke ved er at der jo så bare er plads til en masse nyt.. Dét er nemlig nok den eneste ulempe ved at have en stand i Kirppu, man kan godt risikere at komme hjem med en hel del gode fund fra de andre stande, selvom meneingen reelt set var at sorterer ud.

12965255_202145706831551_290274952_n12230977_988965487865107_1372711332_n12930899_1314670995216638_1192454754_nI løbet af de to uger jeg havde en stand, fyldte jeg op 4 gange tror jeg. Allerede på 2. dagen så min stand faktisk halv tom ud.. Imponerende nok, men får man prissat sine ting korrekt og er de pæne og brugbare, så bliver de altså solgt – det er i hvert fald mit indtryk. At alt kan sælges hvis blot prisen er rigtig. Dét synes jeg dog har været noget af det sværeste, at finde den rigtige pris. Som udgangspunkt siger jeg altid at er en ting brugt bare lidt er købsprisen allerede der halveret, derudover er det godt at tænke over hvad man selv ville give for varen hvis man selv skulle købe den.

Løbende kunne jeg ligeledes få afvide af personalet hvordan mit salg gik, det gav lidt et praj om hvor meget der blev solgt. Jeg var igennemsnit forbi Kirppu hver 3. dag for lige at kigge og få ryddet op på standen, en pæn og ryddet stand sælger nemlig bedre end hvis tingene ligger og roder rundt, det skal være indbydende at se på. Efter den endte standleje, pakker man de resterende ting ned igen og får af personalet af vide det endelige beløb man har solgt for, derefter går der op til 18 dage, og så står de penge du har tjent på din konto.

Fordelen ved at have to uger frem for en, er helt sikkert at der kommer mange flere mennesker forbi din stand, og du har standen henover to weekender hvor der klart kommer flest mennesker. Mange af dem jeg kender der kommer i Kirppu, bestræber sig på at kigge forbi en gang hver 14. dag, ligesom jeg selv gør. Jeg er flittig kunde, lidt for flittig ifølge manden, men jeg har altså virkelig fundet en masse gode ting igennem tiden, både til Mynthe men også til mig selv og nu også til lillesøster. Hvorfor give fuld pris, når man kan få noget til den halve der stadig ser ud som nyt? Jeg elsker genbrug og idéen om at man kan genbruge hinandens ting igen og igen og derved ikke altid købe nyt nyt nyt. Den idé er Mynthe heldigvis også med på, og elsker at komme med en tur forbi Kirppu med hendes egen lille pung får at finde et købt køb – Der er nemlig næsten altid masser af legetøj at finde.

Det var min 3. gang med en stand i Kirppu og også denne gang var en succes! Jeg fik ryddet godt ud herhjemme, solgt en del og fået en god sjat lommepenge.
Jeg har ikke oplevet at det ikke kan betale sig, tvært imod! Standlejen er hurtigt tjent hjem, og alt derefter er jo stort set rent overskud til egen lomme.

Kirppu var det første danske loppesupermarked og har nu allerede 5 butikker rundt om på sjælland, siden deres start er der kommet mange lignende butikker til rundt omkring i landet, ja selv her i vores lokalområde er der åbnet flere lignende butikker, men men men, Kirppu er nu min favorit – stor butik, næsten altid garanti for et godt fund, kaffe på kanden og altid et sødt smilende personale. Er du nysgerrig, hvad end det er som køber eller som sælger, eller ønsker du måske at booke en stand selv, så kan du læse meget mere om Kirppu lige her og se om der mon ligger en butik nær dig.

Kort sagt, jeg er fan.
– Både som køber og som sælger!

 

(Reklame. Indlægget er sponsoreret, men alle ord og meninger er mine egne)

Følg bloggen via Facebook her
Følg bloggen via Bloglovin’ her

 

Leave a Reply