For et år siden.. – Lidt om vejen hertil..

xxxIdag er det præcis et år siden vi fandt ud af at Paya var på vej. Og sikke et år – Spørger du manden, vil han formegentlig nævne det fede ved et helt år med privat chauffør og spørger du mig, et år uden menstruation. Der er selvfølgelig sket en hulens masse vilde ting, de første tre måneder af graviditeten var ren og skær angst provokerende faktisk, vores oplevelse omkring at have mistet blot to måneder forinden sad stadig rigtig dybt i os, og frygten for at det skulle ske igen overvandt desværre glæden. Heldigvis blev vi regelmæssigt bekræftet i livstegn ved scanninger, og til nakkefoldsscanningen ville jublen ingen ende tage og glæden trådte for alvor i kræft.

Et år siden jeg testede positiv. Jeg havde det egentlig på fornemmelsen. Faktisk vil jeg vove den påstand at sige at jeg kunne mærke det allerede to uger forinden, jeg var på håndarbejdsmesse med en veninde og fortalte at jeg have lidt mavekneb, formegentlig grundet kommende menstruation, men alligevel føltes det ikke helt normalt, så måske der var noget der var ved at “sætte sig fast” – og ganske rigtigt! Allerede 3+2 testede jeg svagt positivt og derfra blev den bare stærkere og stærkere.

Jeg var meget i tvivl om hvordan fanden jeg lige skulle fortælle manden det, det var lørdag, han var på job og vi skulle til et vennepar om aftenen. Mest af alt ville jeg gerne have gjort et stort nummer ud af det, men altså.. det havde jeg jo gjort første gang, og det gik jo ligesom galt, men alligevel var det også lidt kedeligt bare at ringe til ham og fortælle det.. Så jeg lagde testen i postkassen og bad ham tømme den da han kom hjem, brok brok brok over hvorfor han nu skulle det, men han kom tilbage med verdens største smil og næsten glædeståre – fantastisk, lidt som han har været hele vejen igennem, bedre støtte (og far) skal man lede længe efter.

IMG_3935Min graviditet var bestemt ikke lutter lagkage, helt enorme ligamentsmerter fra nærmest dag ét, blindtarmsbetændelse og ikke mindst svær bækkenløsning – MEN, når det så er sagt så synes jeg faktisk at min graviditet var fantastisk, for mine daglige sygdoms betinget smerter forsvandt nærmest den dag jeg testede positiv, og dét var fantastisk. Lægerne giver hormonerne skylden, og faktisk er det først her indenfor den sidste måned de desværre er begyndt at vænne tilbage igen, jeg tror at amningen har holdt dem lidt tilbage – men med kulde og frostgrader kommer desværre også smerter og stive led. Men jeg har virkelig nydt tiden uden daglige smerter mm.

xIMG_4264

Paya kom til verden ved et planlagt kejsersnit i oktober, jeg var SÅ bange op til, men vi havde en helt fantastisk oplevelse, det var så surrealistisk selv at være med til det hele, vi fik lov at se med under selve operationen og jeg fik hende op til mig i samme sekund hun kom ud. Følelsen og adrenalinen er ikke helt den samme som når man selv har født og presset en baby ud, oplevelsen og følelserne er anderledes, men også virkelig virkelig fantastiske. Forløbet bagefter var dog noget problematisk og jeg var også indlagt lidt længere end normalt, men hun har været det hele værd og jeg gjorde gerne oplevelsen om igen, da jeg må ingen måde er traumatiseret over det. Vi havde set mange videoer omkring kejsersnit, været til foredrag osv. da jeg virkelig virkelig var bange og ikke helt kunne se idéen med det, men alt frygt blev gjort til skamme, super søde læger og sygeplejerske der formåede at lave en hyggelig stemning på stuen og forklarede alt hele vejen igennem, vi fik en sygeplejerske til at forevige hele oplevelsen fra start til slut – fra bedøvelsen og til hun lå på mit bryst, fede minder – det er så imponerende hvad lægerne kan.

IMG_0968x

Et år – næsten 9 måneder inde – næsten 4 måneder ude.
Det går bare så sindsygt stærkt alting, men hvor er jeg dog bare lykkelig og skide taknemmelig <3

IMG_3236x

Følg bloggen via Facebook her
Følg bloggen via Bloglovin’ her

 

2 Comments on For et år siden.. – Lidt om vejen hertil..

 1. Gitte
  februar 7, 2017 at 12:11 (5 måneder ago)

  Armen holdnuligeop hvor er hun altså lækker! Kæmpe tillykke med hende :-)

  Svar
  • Camilla
   februar 10, 2017 at 17:19 (4 måneder ago)

   Tusinde tak – det synes vi også selv hun er :-P

   Svar

Leave a Reply